Rond beginnen, een Muts.

Veel projecten die je met naaldbinden maakt kun je beginnen met een ronde start zoals mutsen , wanten, sokken of een trui en dat allemaal met EΓ©n Naald.

foto.1
foto.2
foto.3

Voor het onderstaande mutsje zet je 13 steken op en de eerste steek sla je over als je met de naald door steken gaat.

foto.4
foto.5
foto.6
foto.7

Als de cirkel met een steek is gesloten plaats je een steken markeerder. 6de ronde: 5 st normaal, de 6de st meerd. 7de ronde: ga je meten, diameter is 21 cm en 56.5 cm in het rond, vervolgens ga je deze ronde gewoon naaldbinden. 8st ronde: ga je mind, 5 st normaal en de 6e st mind. 9de ronde: 4 st normaal en de 5e st mind. 10de ronde: 3 st normaal en de 4e st mind en dan nog weer eens meten, en dan afwerken. Dit mutsje heeft een mooie ronde vorm.

foto.8
een mutsje wat precies op mijn hoofd past.

Dit mutsje past precies om mijn hoofd, tot aan mijn oren. Dit is ook een perfect mutsje als je tijdelijk geen haar hebt. Op internet heb ik gelezen dat dit mutsje een ‘Kufi’ heet.

Dit mutsje is gemaakt met dunne wol met een Finse steek 2+2 F2, je hoofd mooi bedekt en niet te warm.

pic.9

Dit mutsje is gemaakt met dunne wol met een Finse steek 2+2 F2.

pic.10

Dit mutsje is gemaakt met dunne wol met een Finse steek 2+2 F2.

pic.11

Dit mutsje is genaaldbind met dunne wol en met een ander Finse steek n.l. 2+3 dus 3 lussen i.p.v. 2 achter je duim. Hierdoor is het dunne wollen mutsje dichter van structuur, lekker warm en winddicht πŸ™‚

Dit mutsje is genaaldbind met dikkere wol voor de winter.

Dit is de eerste keer dat ik met een 3-ply wol heb genaaldbind. Het is wel opletten dan je niet door je draad steekt met je naald, als je voor het eerst gaat naaldbinden is dit ‘nog’ niet aan te raden.

Het merk wol is Drops mix 65 % wol en 35 % alpaca, needle hook 5 mm. De muts is gemaakt met een Finse steek 2+2 F2 start 20 steken en magic loop 18 steken. Het verschil is 2 steken en die gaan om je duim als je met de Finse steek begint.

De muts is niet zo dicht van structuur, en wat opvalt dat de stof wel heel soepel is en toch niet door waait. Het patroon is hetzelfde als bovenstaande mutsen.

Licht blauw dunne wol, start 18 magic loop 16 Finse steek 2+2 F2. Het patroon is zoals bovenstaande. Ronde 5/6 vijf gewoon en 6de meerderen en met oranje wol beginnen. Volgende ronde gewoon blauw. Dan ronde 4/5 vier gewoon en 5de minderen en tijdens deze ronde regelmatig meten. Vervolgens ronde gewoon naaldbinden met blauw, en de laatste ronde ook gewoon met oranje.

Deel dit artikel via:

Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Over de auteur:

Bert Veugelers

Mijn passie is het doorgeven van het oude ambacht naaldbinden. Met dit blog wil ik mensen inspireren het naaldbinden te ontdekken en mijn kennis hiervan met veel toewijding, geduld en aandacht te delen πŸ˜„.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *