Rond beginnen, een Muts.

Veel projecten die je met naaldbinden maakt kun je beginnen met een ronde start zoals mutsen , wanten, sokken of een trui en dat allemaal met EΓ©n Naald.

foto.1
foto.2
foto.3

Voor het onderstaande mutsje zet je 13 steken op en de eerste steek sla je over als je met de naald door steken gaat.

foto.4
foto.5
foto.6
foto.7

Als de cirkel met een steek is gesloten plaats je een steken markeerder. 6de ronde: 5 st normaal, de 6de st meerderen. 7de ronde: ga je meten, (diameter is 21 cm en 56.5 cm in het rond), daarna deze ronde gewoon naaldbinden. 8st ronde: ga je minderen, 5 st normaal en de 6de st minderen. 9de ronde: 4 st normaal en de 5de st mind. 10de ronde: 3 st normaal en de 4de st minderen en dan nog weer eens meten, en afwerken. Dit mutsje heeft een mooie ronde vorm.

foto.8
een mutsje wat precies op mijn hoofd past.

Dit mutsje past precies om mijn hoofd, tot aan mijn oren. Dit is ook een perfect mutsje als je tijdelijk geen haar hebt.

Op internet heb ik gelezen dat dit mutsje een ‘Kufi’ heet.

Dit mutsje is gemaakt met dunne wol en met de Finse steek 2+2 en F2, je hoofd is mooi bedekt en niet te warm.

pic.9

Dit mutsje is gemaakt met dunne wol en met de Finse steek 2+2 en F2.

pic.10

Dit mutsje is gemaakt met dunne wol en met de Finse steek 2+2 en F2.

pic.11

Dit mutsje is genaaldbind met dunne wol en met een ander Finse steek n.l. 2+3 dus 3 lussen i.p.v. 2 achter je duim. Hierdoor is het dunne wollen mutsje dichter van structuur, lekker warm en winddicht πŸ™‚

De onderstaande muts is dikke wol 5 mm.

Het onderstaande mutsje is gemaakt met 3-ply wol.

Dit is de eerste keer dat ik met een 3-ply wol heb genaaldbind. Het is wel opletten dan je niet door je draad steekt met je naald, als je voor het eerst gaat naaldbinden is dit ‘nog’ niet aan te raden.

Het merk wol is Drops mix 65 % wol en 35 % alpaca, needle hook 5 mm. Het mutsje is gemaakt met een Finse steek 2+2 en F2. Start 20 steken en met een magic loop 18 steken. Het verschil is 2 steken en die gaan om je duim als je met de Finse steek begint.

De muts is niet zo dicht van structuur, en wat opvalt dat de stof wel heel soepel is en toch niet doorwaait. Het patroon is hetzelfde als bovenstaande mutsen.

Licht blauw dunne wol, start 18 magic loop 16 Finse steek 2+2 F2. Het patroon is zoals bovenstaande. Al de patronen heb ik met veel plezier gemaakt πŸ™‚

Deel dit artikel via:

Pinterest
WhatsApp
Facebook
Email
Over de auteur:

Bert Veugelers

Mijn passie is het doorgeven van het oude ambacht naaldbinden. Met dit blog wil ik mensen inspireren het naaldbinden te ontdekken en mijn kennis hiervan met veel toewijding, geduld en aandacht te delen πŸ˜„.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *