Basis Steken.

De oslo steek

De Oslo steek is vaak de eerste steek die men leert. Het is 1 lus om je duim en 1 lus achter je duim. Deze steek is voor mij de basis steek die je makkelijk kunt uitbreiden, door een lus meer of minder om je duim of achter je duim te doen. Hierdoor krijg je meteen een heel ander steek en zo zijn er een paar honderd steken mogelijk.


De Fåberg Steek

De Faberg steek heb ik ontdekt toen ik de Oslo steek aan het naaldbinden was. Ik heb toen eens een extra lus om mijn duim gedaan, kijken of het wat wordt en het werd een hele mooie steek. Op de Noorse internet nalbinding groep kreeg ik de naam te horen, de Fåberg steek. De steek is dichter, dikker en ook wat breder dan de Oslo steek.

De Finse steek.

De Finse steek komt uit Finland, de steek heeft 2 lussen om je duim en 2 steken achter je duim. Met F1 of als je nog dichtere stof wilt, de F2 verbinding steek gebruiken. De steek is sterk, dicht en lekker warm voor o.a. sokken of wanten of een trui.

Een warme baret voor mijn kale hoofd.

Bijna klaar.

In de toekomst ga ik met een betere filmcamera en lamp mijn filmpjes verbeteren en ook mijn Engelse taal, ik blijf leren, analyseren en ontdekken 🙂

Deel dit artikel via:

Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Over de auteur:

Bert Veugelers

Mijn passie is het doorgeven van het oude ambacht naaldbinden. Met dit blog wil ik mensen inspireren het naaldbinden te ontdekken en mijn kennis hiervan met veel toewijding, geduld en aandacht te delen 😄.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *