Een Baret.

foto.1
foto.2

De Baret is met de Finsche steek 2+2 en met F1 als verbinding steek gemaakt. Het begin van deze Baret is precies het zelfde als, het begin van het maken van een mutsje met een ronde start.

Als de cirkel met een steek gesloten is kun je er een steek markeerder aan maken, zodat je makkelijk kan zien wanneer de ronde eindigt en begint. 6 de rd. 5 steken normaal en de 6 de steek meerderen. 7 de rd. ga je meten en passen. Is de diameter 25 of 26 cm, dan ga je deze ronde gewoon rond naaldbinden (niet meerderen). 8 ste rd. ga je minderen, 5 steken normaal en de 6 de steek minderen. 9 de rd. 4 steken normaal en de 5 de steek minderen. 10 de rd. 3 steken normaal en de 4 de steek minderen en dan nog weer eens meten, en als de Baret past ga je de rand maken. Nu ga je 2 ronden gewoon naaldbinden, niet meer minderen dus. Na deze 2 ronde weer even passen, en als de baret mooi past deze even over je oren trekken want als het heeeel koud is moet die wel je oren kunnen bedekken. En dan eventueel nog een hele of halve ronde verder naalbinden. Afwerken en de baret zo opzetten dat de afwerkrand mooi achter je oor valt πŸ™‚

Nog een paar voorbeelden.

Deel dit artikel via:

Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Over de auteur:

Bert Veugelers

Mijn passie is het doorgeven van het oude ambacht naaldbinden. Met dit blog wil ik mensen inspireren het naaldbinden te ontdekken en mijn kennis hiervan met veel toewijding, geduld en aandacht te delen πŸ˜„.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *