Een Hood naaldbinden.

Ja hoe moet je dat nou vertalen een hood? Een muts met daaraan een col en een schouderbedekking ? Het juiste woord heb ik nog niet gevonden, kom ik nog op. Als je alles kunt naaldbinden is een hood naaldbinden een grote uitdaging, heb je tips of opmerkingen kun je me mailen op bert@needlebinding.com. succes met de Hood.

Je begint met het maken van een magic circel van 17 steken. De steek die ik gebruik is de Fรฅberg steek met F2. Als de cirkel rond is en gesloten, zet ik een steken markeerder op. Ronde 1 iedere steek meerderen. Ronde 2 meerder je iedere 2 de steek. Ronde 3 meerder je iedere 3 de steek en zo verder.

foto.1

Nadat ronde 9 klaar is ga je met ronde 10 niet meerderen maar deze ronde naaldbind je gewoon.

foto.2

Ronde 11 nog een ronde gewoon en maak je in deze ronde een rij losse steken en naaldbind die weer vast. Je hebt nu 144 steken en de diameter is 34 cm. de losse rij is 42 steken, (de lengte en maten is natuurlijk persoonlijk). De lengte van de losse rij is de helft van de omtrek van je hoofd, door de ontstane kleine cirkel moet je hoofd door. (hals opening) Vervolgens pas je of je hoofd er door kan, anders moet de losse rij iets langer maken. OP de foto zie je een half rond verticaal gedeelte en een horizontaal gedeelte (zie blauwe lijnen), het horizontale gedeelte ga je 3 rijen gewoon naaldbinden en daarna ga je minderen in het nummer waar je dan bent gebleven. In het half ronde verticale gedeelte ga je minderen zoals hieronder is beschreven . Ronde 12 nu ga je minderen d.w.z. 2 steken in de hoeken (zie foto 4 de punt van de naald wijst naar de hoeken) en 8 steken gewoon en de 9 minderen de hele ronde. Ronde 13 nu 7 steken gewoon en de 8 ste minderen de hele ronde en de hoeken 2 steken minderen. Ronde 14 nu 6 steken gewoon en de 7 de minderen, pas regelmatig of het ‘muts’ gedeelte groot of klein genoeg word, in deze ronde in de hoeken niet meer minderen.

foto.3
decrease=minderen.

Nu gaan we aan de hals van de ‘hood’ gedeelte beginnen. Maak de draad aan de rand van de nieuwe smalle circel (hier gaat je hoofd door) en naaldbind de eerste rij gewoon (foto 3 Horizontal normal).

foto.4

Hier zie je dat de draad vast zit (foto.4) voor het hals gedeelte en worden er 1 of 2 ronde van de hals gewoon genaaldbind (niet minderen/meerderen), ook weer even meten.

foto.5

Ronde 2 gaan we meerderen n.l. 5 steken gewoon en de 6 de meerderen. Ronde 3 6 steken gewoon en de 7 de meerderen.

foto.6

Ronde 4, 7 steken gewoon en de 8 st meerderen. Je kunt nu nog verder gaan, tot over je schouders. Ronde 5, 8 steken gewoon en 9 de meerderen enz. Tot over je schouders en dan niet meer meerderen maar gewoon naaldbinden. succes ๐Ÿ™‚

Deel dit artikel via:

Pinterest
WhatsApp
Facebook
Email
Over de auteur:

Bert Veugelers

Mijn passie is het doorgeven van het oude ambacht naaldbinden. Met dit blog wil ik mensen inspireren het naaldbinden te ontdekken en mijn kennis hiervan met veel toewijding, geduld en aandacht te delen ๐Ÿ˜„.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *